AGAR - 10 g - Natural
Popis
Hmotnost: 10 g
Agar je polysacharid složený převážně z cukerných jednotek D - galaktosy, získává se extrakcí kmenů mořských řas. Práškový agar je látka bez pachu nebo se slabým charakteristickým pachem, barvy bílé, žlutavě bílé až světle žluté, nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě. Používá se jako zahušťovadlo (E406), popř. stabilizátor v cukrářské, pekařské výrobě (zejména při výrobě ovocných dortů a dezertů) a v gastronomii při přípravě aspiků.
Složení: agar 100%
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 701 kJ/167 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené 0 g), sacharidy 83 g (z toho cukry 0 g), bílkoviny 0 g, sůl 0 g
Návod k přípravě: obsah sáčku zamícháme do 1 l studené vody, kterou můžeme dochutit citronovou šťávou popř. octem a přivedeme do varu, následně sejmeme z ploténky a nalijeme do připravené formy s ovocem, zeleninou atd. a v chladu necháme ztuhnout.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Balení a distribuce: Natural Jihlava JK s.r.o., Humpolecká 286/28, Jihlava
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.